Liapor csoport | Árjegyzék | Árusító helyek | | Letölthető anyagok

Általános ismertető

Miért jobb egy Liapor készház, mint egy téglaház?

A kivitelezési idő a Liapor készházaknál kb. 3-4 nap egy szerkezetkész családi ház esetén. A készház falaiban a vezetékek már részben benne vannak, csak összekötésükről kell gondoskodni.
Bizonyos munkák, pl. a falak belső és/vagy külső vakolása kieshet. A tetőszerkezet előre elkészített helyre kerül, illetve ferde Liapor betonelemekkel pótolható.
Mindezek a teljes épület kivitelezési idejét jelentősen lecsökkentik, ami ha figyelembe vesszük a felvett bankkölcsönt és a fizetendő kamatokat effektív pénzmegtakarítást eredményez

A garantált minőség a Liapor készházak egy másik jellemzője. Természetesen ehhez a gyártó cégről információt kell beszerezni (pl. referenciákat megtekinteni, a tulajdonosokkal beszélni, bankoktól érdeklődni,stb.) azaz csak megbízható cégtől rendeljünk. Látogassuk meg a gyárat!(lsd. gyártók listája) A gyártás minősége, az ÉMI minősítés megléte, a hőszigetelőképesség, az alkalmazott technikai megoldások a falak illesztésére, stb. a garancia arra, hogy az elemek a megfelelő minőségben (sík felületek, derékszögű szobák, függőleges falak, a betartott betonreceptúrák által garantált jó hőszigetelés, stb) kerülnek kiszállításra , felállításra.
A téglafalak hőszigetelése azonos falvastagság mellett általában gyengébb, a falakra megadott tolerancia vastagabb vakolatot igényel, a kivitelezés nagyon “kőművesfüggő”, stb…

A megfelelő ár – ami alatt egyrészt elérhető árat, másrészt azt az árat értjük, ami legjobban megéri a pénzét – a Liapor készházak jellemzője. Amennyiben figyelembe vesszük, hogy a házakat belülről már nem kell vakolni, a kész falazat ára kedvezőbb a téglafalnál!! Ez a lakás négyzetméterárán is meglátszik. (Természetesen itt is érvényes, hogy több gyártótól szerezzünk be ajánlatot, hasonlítsuk őket össze.)

A tartósság: A Liapor ház éppolyan tartós, mint egy téglaház. Ezt egyéb könnyűszerkezetes házaknál amelyek állandó ápolást, karbantartást igényelnek nem lehet elmondani.