Csúszásgátló Liapor szóróanyagok

Miért érdemes Liapor szóróanyagot használni?

 66_200810271NL9  A Liastreu nevű szóróanyag  előnyei:1./ A Liapor abszolút környezetbarát. Nem szennyezi a környezetet, nem maró hatású.
Így a cipők és az állatok lábai sértetlenek maradnak, és az autókat sem károsítja.2./ A tört Liapor golyó nyílt pórusú felülete jó tapadási tulajdonságokkal bír mind a hóra, mind a jégre. Ez elősegíti az autók kerekének kipörgés gátlását.

3./ Összehasonlítva más szóróanyagokkal, pl. bazaltzúzalékkal, a Liapor nem károsítja az alatta lévő felületet, pl. térköveket, erkély borítást, műanyag felületet (pl. mozgólépcsőkön, vagy a felverődő kövek az autó alvázát is károsíthatják.)

4./ A tavaszi olvadásnál a Liapor szemcsék a víz tetején úsznak, nem rakódnak le, nem tömik el a kanálist.

5./ A liapor szemcsék eltakarítása nem okoz problémát, a környező talajba keverve talajlazító hatást gyakorolnak.

Mi a Liapor szóróanyag hátránya?
A hátrány a relatív magas ár. Ha azonban a Liapor előnyeit nézzük pl.: az eltakarítás egyszerűségét, a károsítások elmaradását, és a környezet óvását,  ez kifizetődik.

Hol alkalmazzunk Liastreu szóróanyagot?
A fentiek figyelembevételével a Liastreu anyagot ott alkalmazzák, ahol az előnyei kidomborodnak.

Így pl. Erlangenben Németországban (lsd. a képet alul) az a tapasztalat, hogy a Liaport buszmegállókban, parkokban, kerékpárutakon, a privátszférában balkonon, kertben, stb. alkalmazzák. Ausztriában, Bécsben is hasonlók a tapasztalatok.

A magyarországi alkalmazáshoz a Magyar Közút Állami Közútkezelő Fejlesztő Műszaki és Információs Közhasznú Társaság tette fel honlapjára ezt az anyagot, így értékesítésének és felhasználásának  adminisztratív akadálya nincs.
Mivel Magyarországban ez az új környezetvédő szóróanyag csak most lett bevezetve, reméljük hogy megfelelő jó fogadtatásra talál!

A Liastreu szóróanyag kapható 50 literes zsákos kiszerelésben, vagy 1 és 2,5 m3 BigBag csomagolásban, illetve ömlesztetten (így a legolcsóbb) 24 t mennyiségben, kamionnal szállítva.
Ára az árjegyzékben látható.